5 tips voor meer verkoop met je webshop

5 tips voor meer verkoop met je webshop

Hoe zorg je ervoor dat je jouw webshopbezoeker overtuigt om bij jou een product te kopen? Wij geven je 5 tips voor een hogere conversie in je webshop!

Zelf heb je het vast ook wel eens: je zoekt een product, vindt het op een website, maar… dan is het toch niet helemaal wat je zoekt waardoor je besluit om er nog even over na te denken. Hierna verlaat je de webshop. Dit is voor jou als webshopeigenaar een interessant onderwerp. Want hoe zorg je ervoor dat je de klant overtuigt om wel bij jou dat product te kopen? In deze blog geven we 5 tips voor een hogere conversie in je webshop!

Optimaliseer je webshop

Er zijn meerdere punten waar je rekening mee moet houden als je meer wilt verkopen met je webshop. Hieronder worden de verschillende opties besproken en wordt er uitgelegd hoe je dit het beste kan aanpakken.

1. Kijk naar de customer journey.
Neem je webshop onder de loep. Het is belangrijk om erachter te komen waar de klant afhaakt. Er zijn meerdere programma's waarmee je kan zien wat voor acties je bezoekers uitvoeren op je website en waar ze het bestelproces verlaten. Aan de hand van deze gegevens kun je je website optimaliseren. Vergeet daarbij zeker de snelheid van je website niet.

2. Visueel en tekstueel 
De visuele en tekstuele aspecten van je website spelen een belangrijke rol in het beslissingstraject. Zorg ervoor dat je een specifieke doelgroep selecteert en deze aanspreekt met aansluitende content. Dit zorgt voor een sterke en eenduidige boodschap die aansluit bij je doelgroep. Het is ook gebleken dat een bezoeker binnen slechts 7 seconden beslist of hij of zij een aankoop wilt doen. Dit betekent dat je je klanten niet wilt overladen met een teveel aan informatie. Pas de inhoud van je website aan om zo duidelijk mogelijk de informatie over te brengen op je bezoekers. Houd het overzichtelijk en toon gedetailleerde informatie wanneer de klant geïnteresseerd is in jouw product. 

3. Responsive webdesign
Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon of tablet om online aankopen te doen of om zich te oriënteren. In alle gevallen is het belangrijk dat de inhoud van je website goed gepresenteerd wordt. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de helft van je website niet goed weergegeven wordt voor de mobiele gebruiker. Let er dus op dat je een responsive webdesign gebruikt. Dit houdt in dat je website zich aanpast naar het apparaat dat wordt gebruikt. 

4. Call-to-action en extra’s
Maak je website zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk. Laat je bezoeker door middel van duidelijke call-to-actions een gericht pad volgen door jouw webwinkel. Zo help je de gebruiker van je website door het hele proces. Gebruik hierbij ook ‘over-de-streep-trekkers’. Dit zijn extra’s die je klant zullen helpen met beslissen. Dit kan van alles zijn, van een leuke actie tot een klein extraatje.

5. User-generated content
Wat enorm bijdraagt aan het beslissingsproces zijn reviews van andere klanten, ook wel user-generated content. Klantervaringen laten namelijk transparantie en openheid zien naar andere klanten. Bovendien dragen reviews bij aan de betrouwbaarheid van je webshop.  

Samen met Csorba Media je webshop optimaliseren

Hopelijk hebben we je op weg geholpen met het verbeteren van je webshop en heb je inzicht gekregen hoe je het aantal conversies kunt laten stijgen. Wil je nog meer advies of tips ontvangen? Wij denken graag met je mee, zodat we samen een professionele, goed converterende webshop kunnen bouwen.

Gerelateerde content

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!