Google analytics

Gevonden worden betekent analyseren

Een website die wordt gevonden, die op pagina 1 van een zoekmachine staat, is een website waar geregeld tijd aan wordt besteed. Een website staat niet van de ene op de andere dag zomaar op de eerste pagina van een zoekmachine en dat is ook niet altijd nodig; dat hangt af van uw doelstellingen, producten en/of diensten.

Voor een goede vindbaarheid zijn niet alleen technische aanpassingen nodig, maar ook tijd, analyseren en door-analyseren, om uw doelgroep te leren kennen en hierop in te spelen. Vindbaarheid hoeft niet altijd te betekenen dat u meer conversie behaalt; analyseren in Google Analytics, socialytics en mobiele statistieken kunnen u helpen om hierin inzicht te krijgen.

Google Analytics

Google Analytics is als basis belangrijk om uw doelgroep goed te leren kennen. Analytics maakt duidelijk waarnaar u moet kijken om te optimaliseren, en vooral hoe u uw doelgroep beter kunt laten bewegen binnen uw website. Begrippen als bounce ratio, aantal unieke bezoekers, terugkerende bezoekers, conversie en het instellen van doelen zijn belangrijk om te kunnen herkennen waarin de leden van uw doelgroep geïnteresseerd zijn en hoe ze zich binnen de website bewegen.

Socialytics

Een website is tegenwoordig meer dan een website met eenzijdige bezoekers (direct of via een zoekmachine). Steeds vaker komen nieuwe en terugkerende bezoekers via sociale-mediakanalen zoals Facebook en Twitter op uw website terecht. Het is belangrijk om te analyseren waar de bezoekers vandaan komen, via welk kanaal, waarom ze via uw sociale-mediakanaal op uw website zijn gekomen, zodat u uw social-mediakanalen optimaal kunt inrichten.

Mobiel

Het mobiele tijdperk is enkele jaren geleden begonnen, maar is uw website al gebruiksvriendelijk te bekijken op een mobiel apparaat? Websites worden steeds vaker op mobiele apparaten geopend; ongeveer 33% van website bezoekers doet dit al. Maar kunnen zij de informatie vinden die ze zoeken, of gaan ze heel snel bij een concurrent kijken omdat uw website op een mobiel apparaat onmogelijk te bekijken is? Inzicht hierin is nodig om nee-verkopen te voorkomen.

Training

Wij nodigen u graag uit voor een 1-daagse cursus waarbij wij samen met u uw website gaan analyseren, en u tools en hulpmiddelen meegeven om beter inzicht te krijgen in uw doelgroep. Binnen deze training behandelen we actuele trends, basis zoekmachine optimalisatie technieken, Google Analytics en Webmastertools.

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

We bellen je graag terug.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in.