Het gebruik van visuals in e-mails

Het gebruik van visuals in e-mails

Tussen de vele e-mails die elke dag binnen komen, is het belangrijk dat jouw e-mail er tussen uit springt. Maar hoe bereik je dit? Een mogelijkheid hiervoor is het gebruik van visuals in e-mails. 

E-mail gebruiken in je marketingstrategie; het is vrij goedkoop, eenvoudig en de resultaten zijn goed te meten. Geen reden dus om deze strategie niet in te zetten. Met het gebruik van visuals in je e-mail, heb je een grotere kans om de aandacht te trekken van potentiële klanten. Visuals maken een e-mail namelijk overzichtelijk en aantrekkelijk. Daarnaast brengt het een sfeer over. Er zijn wel een aantal zaken belangrijk bij het gebruik van visuals. Bijvoorbeeld dat de afbeelding de tekst van je e-mail versterkt of ondersteund. Qua vormgeving van de visuals in je e-mail is het belangrijk om dicht bij de huisstijl van je bedrijf te blijven.

Koppel de visuals aan je andere kanalen

Een essentieel punt bij het gebruik van visuals in e-mails is dat dit aansluit bij de visuals op de andere kanalen van je bedrijf. Denk hierbij aan de website of social media. Als een klant doorklikt naar een van deze kanalen naar aanleiding van de verzonden e-mail, is het belangrijk dat deze informatie zich nogmaals toont. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld dat klanten afhaken op het feit dat ze de campagne of aanbieding niet terug vinden en de aankoop niet doen.

Visuals weergeven

In veel van de gevallen moet de ontvanger van een e-mail zelf op ‘’afbeeldingen tonen’’ klikken, om de visuals in een e-mail weer te geven. Wanneer deze functie uit staat, kan het dus zo zijn dat je boodschap niet overkomt. Een oplossing hiervoor is het gebruik van ALT-tekst. Dit is tekst die op de plaats van de afbeelding verschijnt, wanneer deze zich niet toont. Zo wordt je boodschap toch nog overgebracht, wanneer de visuals zich niet tonen.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van MailChimp. Als je van plan bent om met regelmaat e-mails met visuals te sturen, bijvoorbeeld voor een nieuwsbrief, kan dit een goede oplossing zijn. Met deze software kan je gratis (tot 2000 e-mailadressen) een e-mail versturen en krijgt de ontvanger de e-mail altijd binnen zoals bedoelt.

Een ander punt om rekening mee te houden, is dat 48% van alle e-mails gelezen wordt via een smartphone. Controleer daarom altijd voor het versturen van je e-mail of deze op verschillende apparaten goed te lezen is.

Welk afbeeldingstype past het beste bij jouw e-mail?

Er zijn verschillende afbeeldingstypes, die passen bij het beoogde doel. Zo is PNG het meest geschikt voor afbeeldingen met weinig kleur, JPG voor afbeeldingen met veel kleur en is GIF het meest geschikt voor geanimeerde afbeeldingen. Naast het type is ook het formaat van je afbeelding belangrijk voor een goede correspondentie. Voor het meest optimale resultaat, is het verstandig om de grootte van de afbeelding de 100KB niet te laten overschrijden.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Csorba Media helpt je graag bij de vormgeving van e-mails waarin visuals op een optimale manier weergegeven worden!

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!