Apple presenteert iOS 12 tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC)

Apple presenteert iOS 12 tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC)

Tijdens de Wold Wide Developers Conference (WWDC) in San Jose, Californië afgelopen maandag 4 juni, heeft Apple de nieuwe ontwikkelingen voor de vier platformen: iOS, WatchOS, TV OS en Mac OS aangekondigd. Ook werd het nieuwe besturingssysteem iOS 12 gepresenteerd. Snelheid, gebruiksgemak en bewustwording staan centraal bij deze nieuwe OS.

Thomas Kerkhove Geschreven door Thomas Kerkhove

Traditiegetrouw start Apple de WWDC met de zogenaamde ‘keynote speech’. Dit jaar geheel gefocust op software, met veel aandacht voor snelheid, gebruiksgemak en bewustwording. In dit blog gaan we in op de ontwikkelingen en functies van Apple’s nieuwe iOS 12.

Een echt grote verrassing was het niet; Apple komt in september zoals gebruikelijk met een nieuw besturingssysteem. De eigenschappen van het nieuwe iOS 12 zijn wel verrassend. Apple kwam eind vorig jaar negatief in het nieuws. Ze zouden de prestaties van oudere iPhones bewust terugschroeven. Nu hebben ze hét antwoord. Want iOS 12 gaat naar belofte van Apple zowel oude als nieuwe iPhones aanzienlijk sneller maken. Apps gaan tot 2x sneller openen, het toetsenbord gaat 50% sneller tevoorschijn komen en de camera gaat zelfs 70% sneller opstarten. Van de iPhone 5s tot de nieuwste iPhone X (’10).

Nieuw in iOS 12

We zetten de nieuwste ontwikkelingen en functies van Apple iOS 12 voor je op een rij!

FaceTime – Met de nieuwe groepsfunctionaliteit in FaceTime praat je met tot wel 32 personen tegelijkertijd. Dit kan zowel via video als audio. Start een groepsgesprek of neem deel aan een actief gesprek.

Memoji – Via Memoji creëer je zelf een Animoji die matcht bij je persoonlijkheid. Ook kan je je gezichtsuitdrukking omzetten naar een dier of figuur, met tongdetectie en knipoogregistratie.

Vernieuwde foto-app – Zoals het bij Google Foto’s al enige tijd mogelijk is, kan je nu ook in de Apple foto-app zoeken op locatie of wat getoond wordt op de foto. In een nieuwe tab deel je jouw mooiste momenten met de mensen die je zelf uitgenodigd hebt. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden om je foto’s te personifiëren met Animoji’s, Memoji’s, filters, tekst effecten en stickers.

ARKit 2 – Via Augmented Reality is het mogelijk om virtuele objecten in je eigen omgeving te zien vanaf je smartphone of tablet. Met het nieuwe ARKit 2 is het nu ook mogelijk om interactief games te spelen. AR objecten kunnen daarnaast verstuurd worden via Messages en Mail. Met de nieuwe AR-app ‘Meten’ kan je de afmetingen van een fysiek object berekenen.

Schermtijd – Met de nieuwste functie ‘Schermtijd en App Limieten’ kan de gebruiker inzien hoe vaak, hoe lang en welke apps gebruikt worden. Op deze manier kan de gebruiker inzicht krijgen in het eigen gebruik, maar ook in het gebruik van zijn of haar kinderen. Apple speelt hiermee in op het verslavende gebruik van de smartphone of tablet.

Notificaties – Apple biedt nieuwe mogelijkheden in het omgaan met notificaties. Vanuit het vergrendelscherm kan je nu je notificaties beheren en groeperen. Siri maakt daarnaast slimme suggesties over de notificaties op basis van je gebruik.

Niet storen – De ‘niet storen’ functie bestaat al even, maar iOS 12 geeft je nu ook de mogelijkheid om hier nog makkelijker mee om te gaan. Zo kan je de functie aanzetten tijdens een vergadering en automatisch laten opheffen wanneer je de locatie verlaat. Deze functie kan je vanaf bijvoorbeeld je iPhone instellen en vervolgens op al je apparaten te activeren.

Siri Shortcuts – Door het inzien van dagelijkse routines geeft Siri directe shortcuts in je app, vanaf het vergrendelscherm of in de zoekmachine. En dat zonder je privacy in gevaar te laten komen.

Privacy – Apple ziet privacy als een fundamenteel mensenrecht. iOS is daarom altijd ontworpen met ingebouwde codering en andere middelen waardoor je jouw voorwaarden over delen kunt doorvoeren. iOS 12 gaat nog een stapje verder. Zo voorkomt Safari bijvoorbeeld dat adverteerders de unieke kenmerken vanaf je apparaten verzamelt.

Benieuwd naar alle nieuwe features die Apple iOS 12 aanbiedt? Kijk dan hier.

Beschikbaarheid

Begin september zal iOS 12 aangeboden worden voor alle Apple smartphones, tablets en muziekspelers die iOS 11 ondersteunen. Later deze maand wordt er een bèta versie uitgebracht voor ontwikkelaars.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Ben jij net zo enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen van Apple iOS 12 als wij? Of ben je geïnteresseerd in het laten ontwikkelen van een iOS-applicatie? We praten graag met je verder!

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!