Geef je website een snelheidsboost!

Geef je website een snelheidsboost!

De snelheid van je website is minstens net zo belangrijk als de content. Want als de bezoeker te lang moet wachten tot je website geladen is, zal hij of zij afhaken. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Hoe geef je je website een snelheidsboost?  

Snelle websites worden beloont met een optimale gebruikservaring, een hogere positie in de zoekresultaten van Google en een hogere omzet bij gebruik van een webshop. Er zijn een aantal factoren die websites kunnen vertragen. Sommige zijn makkelijk te verhelpen, anderen zullen wat meer energie en tijd kosten. Toch is het van groot belang om hier aandacht aan te besteden, want een langzame website verliest bezoekers.

Om de snelheid van je website te testen zijn er verschillende sites waar je via de URL van de site de laadsnelheid kan testen. Dit kan bijvoorbeeld via Pingdom of Google PageSpeed Insights. Pingdom is vooral handig als je een internationale website hebt, je kan hiermee namelijk de laadsnelheid testen op verschillende locaties over de wereld. Google PageSpeed geeft weer hoe snel de website laadt op verschillende devices en op welke manieren je de laadsnelheid kan verbeteren.

Een aantal oorzaken van traagheid en oplossingen

Er zijn een aantal punten die de laadsnelheid van je website kunnen verbeteren. Ook hierbij zijn de PageSpeed Tools van Google handig om te doorlopen. Deze laten je inzien wat je kan doen om de laadsnelheid van je website te verbeteren. Vier handige stappen lichten we hieronder toe.

  1. Afbeeldingen comprimeren en optimaliseren: Grote afbeeldingen zijn vaak een reden waarom een website erg traag kan zijn. Zonde, want in veel gevallen kan je dezelfde afbeelding uploaden onder een kleinere bestandsgrootte, zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Je kan dit bijvoorbeeld doen via de site TinyJPG.
  2. Goede hosting: Een goed hostingbedrijf is belangrijk voor de snelheid van je website. Shared hostings werken goed voor kleine websites. Als je meer capaciteit nodig hebt is het slim om over te stappen op een managed Virtual Private Server (VPS hosting).
  3. Maak gebruik van cache systeem: Hierdoor hoeft de website niet steeds te laden bij elke bezoeker, maar worden bestanden zoals
    Javascripts en logo’s opgeslagen. Dit kan aanzienlijk schelen in de laadsnelheid. Je kan zelf instellen wanneer de pagina in cache vernieuwd moet worden, bijvoorbeeld als je iets nieuws op de pagina geplaats hebt.
  4. Comprimeren van javascript, stylesheets en html-bestanden: Door het comprimeren van javascript, stylesheets en html-bestanden kan de website aanzienlijk sneller worden. Dit houdt in dat alle onnodige witregels, spaties en tabs verwijderd worden, waardoor de laadtijd korter wordt.

Wat kunnen wij voor je doen?

Csorba Media kan jouw website een snelheidboost geven waardoor de laadtijd van je website optimaal is!

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!