5 tips om in te spelen op mobile marketing

5 tips om in te spelen op mobile marketing

We gebruiken het internet tegenwoordig meer op onze smartphone dan ooit. Het zou dus ook gek zijn om daar in je marketing geen rekening mee te houden. In dit blog geven we je 5 tips om in te spelen op mobile marketing!

Mobile marketing is marketing die je uitvoert op een smartphone, tablet of ander mobile devices. Dit omvat de advertenties die je krijgt bij gebruik van bepaalde applicaties, maar ook reclames voor het zien van filmpjes of op websites en social media kanalen. Uit onderzoek blijkt dat het niet lang meer duurt voordat twee derde van het internetgebruik mobiel gebeurt. Het is dus zonde om mobile marketing niet mee te nemen in je marketingplan. Waar een paar jaar geleden mobile marketing nog naast de standaard campagnes ingezet werd, zie je nu een verschuiving naar mobile first. Bedrijven zien de noodzaak ervan in om campagnes responsive op te zetten. Je kan dus niet achterblijven in mobile marketing.

Verschillende types mobile marketing

Er zijn verschillende mogelijkheden om mobile marketing in te zetten. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen op binnen app’s te adverteren. Bijvoorbeeld in games. Dit kan via verschillende platformen, Google’s AdMob is daar één van. Hierbij krijg je ook inzicht in verschillende analytische gegevens.

82% van de smartphone gebruikers zoeken naar lokale bedrijven via Google. Speel hier op in met advertenties via Google AdWords. Bijvoorbeeld in de zoekresultaten.

Social media leent zich er ook perfect voor om te adverteren. Zo kan je via Facebook advertenties aanmaken en promoten. Ook Instagram heeft een eigen advertentieplatform. Dit gaat via hetzelfde advertentieaccount als welke je voor Facebook gebruikt.

5 mobile marketing tips

We weten nu het belang van mobile marketing. Hoe speel je hier op een verassende manier op in? Wij hebben 5 tips voor je op een rij gezet!

  • Hou het simpel: Bij een mobiel device gebeurt er vaak veel op een klein scherm. Drukke en schreeuwerige advertenties zullen alleen maar afleidend en irriterend zijn voor de gebruiker. Door het eenvoudig en simpel te houden, zal de gebruiker eerder overtuigd zijn van de kracht van jouw bedrijf.
  • Speel in op je locatie: 8 op de 10 marketeers focussen op locatie bij mobile marketing. Mobiele devices worden vaak gebruikt op locatie. Bijvoorbeeld wanneer je in de auto rijdt en opzoek bent naar het meest dichtbije tankstation. Door juist in te spelen op deze gebruikers, maak je meer kans dat ze je advertentie onthouden.
  • Hou je doelgroep ik gedachten: Wie is je doelgroep? Zijn dit gamers? Dan is het natuurlijk slim om gebruik te maken van advertenties in games. Als je doelgroep van middelbare leeftijd is, maken ze wellicht meer gebruik van Facebook. In dat geval is het slimmer om hierop in te spelen. Gegrond onderzoek doen naar je doelgroep, en hier op in spelen, zal de conversie vergroten.
  • Let op de toon van je bericht: Dit geldt eigenlijk voor elke vorm van marketing, maar voor mobile marketing extra. Een smartphone of tablet wordt vaak persoonlijk gebruikt. Je wil niet dat je marketing over komt als spam. Zorg er daarom voor dat de inhoud er toe doet en dat je bericht er aantrekkelijk én betrouwbaar uitziet. Zelfs als je in het geval van mobile marketing maar een kleine advertentieruimte hebt.
  • Experimenteer: Elk bedrijf en elke branche heeft eigen eigenschappen waardoor bepaalde strategieën wel of niet goed werken. Testen is relatief eenvoudig bij mobile marketing. Door te experimenteren op verschillende strategieën en platforms, kom je er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt!

Bronnen:

Onderzoek - https://www.stonetemple.com/mobile-vs-desktop-usage-study/

Facebook adverteren - https://www.facebook.com/business/products/ads

Instagram - https://www.facebook.com/business/help/976240832426180/

82% - https://adwords.google.com/home/resources/mobile-advertising/

Google AdWords - https://adwords.google.com/home/resources/mobile-advertising/

Gerelateerde content

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!