Hoe schrijf je de perfecte ‘Over ons’ pagina?

Hoe schrijf je de perfecte ‘Over ons’ pagina?

Nieuwe klanten van je bedrijf zijn vaak benieuwd naar de persoon achter het bedrijf. Met wie gaan ze in zee? Als eenmanszaak of MKB-er moet je jezelf nog bewijzen. Daarom is het extra belangrijk om een ‘Over ons’ pagina toe te voegen aan je bedrijfswebsite. Lees in dit blog hoe je de perfecte ‘Over ons’ pagina schrijft!

Je zal het zonder twijfel herkennen, een webpagina ‘Over ons’ op de website van eenmanszaken of MKB-ers. Omdat je nog geen grote vertrouwensband hebt opgebouwd met potentiële klanten, moet je de bezoekers van je website op een andere manier overtuigen van wie je bent en dat jouw product of dienst te vertrouwen is. Je kan hierin uitleggen wie je bent als ondernemer en waarom je zoveel passie hebt voor je bedrijf. Veel bedrijven verliezen zichzelf in de standaard volgorde: wie ben ik, de missie en visie van het bedrijf en de doelstelling. Al zijn dit allemaal belangrijke onderdelen van de ‘Over ons’ pagina, echt spannend voor de lezer is dit niet. Ze zien veel liever een persoonlijk verhaal. Want waarom kiezen ze voor jou in plaats van de concurrent? We nemen je mee met deze tips!

Wees jezelf

De eerste en belangrijkste tip is natuurlijk om jezelf te zijn. Voor elk punt waar je misschien onzeker over bent, is een voordeel te vinden. Heb je een klein bedrijf? Dan ben je persoonlijk betrokken. Heb je (nog) geen kantoor? Je bent flexibel en komt graag bij de klant langs. Als je je anders voordoet dan je in werkelijkheid bent, trek je een verkeerde doelgroep aan. Uiteindelijk val je door de mand en verlies je permanent klanten. Wees persoonlijk en spreek vanuit jezelf en eigen ervaring.

Kies een toon

Dit geldt eigenlijk voor je hele website. Kies één toon er houd je hieraan. Spreek je je doelgroep aan met ‘je’ en ‘jou’ of ‘u’ en ‘uw’? Kies waar jij je het beste bij voelt en houd je daar aan. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Vraag jezelf dan af hoe je een nieuwe klant aanspreekt als je hem of haar persoonlijk ontmoet. Gebruik liever geen vakjargon, maar heldere en goed te begrijpen termen op de ‘Over ons’ pagina.

Houd het luchtig

Humor verbindt mensen met elkaar. Je hoeft de clown niet uit te hangen, maar een subtiel grapje kan je verhaal wat luchtiger maken. Je kan dit ook doorvoeren in de fotografie. Een spontane foto van een bedrijfsuitje of van het team, geeft je bedrijf en website een menselijke kant. Uiteraard is dit in samenhang met wat voor soort bedrijf je hebt en welke toon je hebt gekozen om de bezoekers van je website aan te spreken.

Presenteer je team

Wanneer je samen met een team werkt, presenteer je medewerkers dan. Huur een goede fotograaf in, om foto’s te maken van iedereen persoonlijk en een groepsfoto. Schrijf bij iedere medewerker een kort, persoonlijk stukje over wie hij of zij is en wat hun motivatie is om bij het bedrijf te werken. Uit onderzoek blijkt dat het toevoegen van foto’s van mensen leidt tot extra conversie. Laat deze kans dus niet liggen.

Geef een kijkje in de keuken

Bedenk wat jij zelf leuk vindt om te lezen op de ‘Over ons’ pagina van een bedrijf. Zit je te wachten op droge kost en cijfers? Of wil je een persoonlijk inkijkje in het bedrijf? Bezoekers die de ‘Over ons’ pagina bezoeken van je website, zijn al geïnteresseerd in je product of dienst. Anders zouden ze niet meer over je willen weten. Door een kijkje in de keuken te geven, kan je het laatste zetje geven om mensen over de streep te trekken om met jouw bedrijf in zee te gaan.

Schrijf vanuit het perspectief van de bezoeker

De bezoeker leest de ‘Over ons’ pagina om meer te weten te komen over het bedrijf. Dit willen ze om de laatste twijfel die ze hebben over je product of dienst weg te nemen. Een lange lijst met argumenten waarom jij de beste bent, betekent voor jou misschien veel. Maar je bezoekers zien veel liever bewijs. Of positieve feedback van eerdere klanten. Schrijf de ‘Over ons’ pagina dus uit het perspectief van de bezoeker. Wat willen zij lezen om overtuigd te worden van jouw expertise?

Call-to-action button

Als je de bovenstaande tips hebt verwerkt op de ‘Over ons’ pagina, willen je bezoekers natuurlijk meteen overgaan op conversie. Geef ze daartoe de kans door ook op deze pagina een call-to-action button te plaatsen. Dit kan verschillen van contact opnemen tot inschrijven op de nieuwsbrief of een kennismakingsgesprek inplannen.

Conclusie

Met deze tips kan je aan de slag met de ‘Over ons’ pagina van jouw bedrijf. Onthoud dat deze pagina er is voor klanten die een laatste zetje in de rug nodig hebben om overtuigd te worden van jouw superkrachten. Ze zijn niet voor niks geïnteresseerd in jouw verhaal. Door een persoonlijk en eerlijk verhaal te schrijven over wie je bent en waarom je zoveel passie hebt voor datgene dat je doet, zal je de bezoekers van je website zeker over de streep trekken.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Csorba Media helpt je graag bij het schrijven en plaatsen van de perfecte ‘Over ons’ pagina voor jouw bedrijf!

Bronnen:

Onderzoek - https://vwo.com/blog/human-landing-page-increase-conversion-rate/

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!