Jouw bedrijf laten groeien door middel van SEO

Jouw bedrijf laten groeien door middel van SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Wanneer je hoog scoort in SEO zal je website hoger verschijnen in de zoekresultaten van Google. Hierdoor vinden potentiële klanten jouw website sneller, wat uiteindelijk meer omzet zal genereren. Er zijn veel manieren om in te spelen op SEO en jouw bedrijf hierdoor te laten groeien!

Voor veel ondernemers is SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, geen favoriete bezigheid. Logisch, want het is veel leuker om je bezig te houden met je eigen vakgebied. Toch is het jammer, want SEO biedt veel mogelijkheden om meer klanten te genereren. SEO is een marketingstrategie waardoor je bedrijf sneller gevonden wordt via zoekmachines, zoals Google. Dit vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf en zal je bedrijf laten groeien.

Tips om SEO toe te passen binnen jouw bedrijf

Er zijn een aantal manieren om SEO toe te passen binnen jouw bedrijf. SEO kost structureel tijd en energie om goed uit te voeren, maar zal zich uiteindelijk terug verdienen. Met een dagje werk, merk je nauwelijks tot geen verschil. Toch hoef je niet direct een SEO expert te zijn om dit goed toe te passen. Stel doelen voor jezelf en begin realistisch. Er zijn ontzettend veel manieren om in ranking te stijgen. Deze tips geven je handvatten voor een goede start!

  1. Zoekwoorden vaststellen: Zoekwoorden zijn woorden waarop de gebruiker zoekt in Google om bij de website van jouw bedrijf terecht te komen. De meest voor de hand liggende zoekwoorden zijn meestal niet de beste. Als je net een sportschool begonnen bent, zal je met zoeken op ‘’sportschool’’ veel zoekresultaten krijgen. Vooral van grote concurrenten. Wanneer je op ‘’sportschool + jouw woonplaats’’ zoekt, is de kans een stuk groter dat je hoger in de ranking uit komt. De zoekwoordplanner van Google AdWorks kan je hierbij helpen. Heb je zoekwoorden voor jezelf vastgesteld? Dan is het tijd om dit toe te passen.
  2. Content toevoegen: Zoekwoorden pas je toe binnen de content die je toevoegt aan je website. Hoe vaker het zoekwoord voorkomt, hoe hoger de pagina in de ranking uitkomt. Let er wel op dat de tekst nog steeds fijn blijft om te lezen voor de bezoeker. Je kan de zoekwoorden terug laten komen in de titel, afbeeldingstitels en beschrijvingen. Ook kun je door gebruik van synoniemen er voor zorgen dat de tekst voor de lezer boeiend blijft. Het schrijven van blogs kan een goede optie zijn om meer content toe te voegen op je website. Door regelmatig nieuwe content toe te voegen, zal je website stijgen in ranking. Ook zijn blogs het perfecte platform om zoekwoorden te gebruiken en te onderzoeken wat wel of niet werkt. 72% van de marketeers zegt dat content toevoegen, zoals blogs, de meest effectieve SEO tactiek is.
  3. Verwijzingen: Door op je website verwijzingen toe te voegen, verhoog je ook de SEO. Dit kan zijn van eigen pagina’s binnen jouw website (intern linken) of naar andere websites. Dit werkt helemaal goed als andere websites jou ook linken. Wanneer je relevante informatie deelt, kan dit voor beide partijen een win-win situatie zijn.
  4. Laadsnelheid: Hoe hoger de laadsnelheid van je website, hoe hoger je website zal verschijnen in Google. In dit blogbericht kan je alles lezen over hoe je de laadsnelheid van je website verhoogt.

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Weinig tijd om te investeren in SEO? Csorba Media helpt je graag om jouw website hoger in de ranking te laten verschijnen!

Aanverwante artikelen

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!