Naar de top met cornerstone content

Naar de top met cornerstone content

Cornerstone content is de belangrijkste content op je website. Deze figuurlijke hoekstenen vormen de fundering van je website. Hoe belangrijk is het om cornerstone content op je website te hebben en hoe schrijf je dit? We duiken dieper in op het onderwerp!

Bezoekers die terugkeren naar je website en jouw kennis waarderen, een goed linkprofiel waarbij bezoekers van de pagina sneller doorklikken naar andere content en Google die je als autoriteit ziet. Door middel van cornerstone content kunnen deze voordelen ook voor jouw gaan spelen. Cornerstone content is content dat zich onderscheid in kennis en lengte. Het is een pagina waarop uitgebreid in gegaan wordt op een bepaald onderwerp. Cornerstone content vormt zo niet alleen een aanvulling, maar ook de basis van je website.

Stappenplan voor het schrijven van cornerstone content

Het schrijven van cornerstone content lijkt veel op het schrijven van blogberichten. Als je hier al ervaring mee hebt, zal het schrijven van cornerstone content makkelijker voor je zijn. Het grootste verschil zit in de lengte. Waar een blogbericht meestal niet over de 1.000 woorden gaat, kan cornerstone content makkelijk tussen de 3.000 en 10.000 woorden bevatten. Natuurlijk wil je wel dat de lezer geboeid blijft bij het lezen van deze content. Kwaliteit gaat ook hierbij nog steeds boven kwantiteit. Met onderstaande tips, helpen we je op weg.

Stap 1. Bepaal je zoekwoorden

Net als bij het schrijven van een blogbericht is de eerste stap het bepalen van zoekwoorden. Doe hier grondig onderzoek naar. Uit welke zoekwoorden haal je nu al het meeste verkeer op je website? Hoe zien de zoekwoorden van je concurrenten eruit? De zoekwoorden die je gebruikt in de cornerstone content zijn het meest relevant voor je website, besteed er dus tijd aan om deze duidelijk te hebben.

Stap 2. Bepaal je onderwerp

Nadat je de zoekwoorden hebt vastgesteld kan je door naar het bepalen van een onderwerp. Zorg ervoor dat het onderwerp duurzaam is en ook over een jaar nog interessant is. Je gaat veel energie stoppen in het schrijven van de cornerstone content, het zou dus zonde zijn als het onderwerp over een korte tijd niet meer belangrijk is voor de bezoekers van je website. Vragen of lijstjes werken altijd goed voor een onderwerp. Om tot een goed onderwerp te komen, kan je ook de hulp inschakelen van AnswerThePublic.

Stap 3. Voeg structuur toe

Nu zowel de zoekwoorden als het onderwerp duidelijk zijn, kan je beginnen met het toevoegen van structuur. Een aantal belangrijke punten voor de content:

  • Een goed begin is het halve werk: De titel van de cornerstone moet de lezer direct overtuigen van de kracht van jouw content. Zorg ervoor dat het zoekwoord in de titel staat en dat de lezer niet om jouw content heen kan.

Wanneer je de lezer binnen hebt gehaald met de overtuigende titel, moet je hem of haar nog overtuigen van jouw kennis en de content. Wees in de inleiding direct duidelijk over wat de lezer kan verwachten en waarom ze verder moeten lezen. Blijf kort en krachtig.

  • Kies voor een snelmenu: Omdat de cornerstone content veel woorden bevat, kan je door middel van ankerlinks het de lezer makkelijker maken om direct naar een hoofdstuk te gaan zonder dit zelf op te moeten zoeken.
  • Intern linken: Verwijs naar andere pagina’s op je website, maar zeker ook vanaf andere content naar de cornerstone content. Hierdoor biedt je extra informatie aan voor de lezer, en linkbuilding is goed voor je SEO.
  • Mediagebruik: Behalve tekst waarmee je de lezer overtuigd van jouw kennis en kunde, is het slim om ook gebruik te maken van media die van het scherm af spat. Denk hierbij aan afbeeldingen, maar ook video’s of andere media. Hiermee versterk je je verhaal en het biedt een gewenste afwisseling voor de lezer.

Stap 4. Promoot en deel

Wanneer je (voor nu) klaar bent met het schrijven van de cornerstone content, is het van belang om dit te gaan promoten en delen. Je hebt hier veel tijd en energie in gestopt, dus het eindresultaat is als het goed is echt iets om trots op te zijn. Deel de content op social media, verstuur een nieuwsbrief naar je vaste klanten en vraag ook of zij de content voor je delen. Uiteindelijk help je mensen verder met je content, dus voel je niet beschaamd om dit op verschillende manieren aan te bieden.

Stap 5. Up-to-date houden

Cornerstone content is eigenlijk nooit echt af. Door nieuwe innovaties en ontwikkelingen, kan je steeds aanvullingen toevoegen binnen je content. Wanneer je een update hebt gedaan, kan je dit wederom delen met je bezoekers. Let er ook op dat de backlinks die je in de content gebruikt nog steeds werken.

Conclusie

Heb jij al cornerstone content op je website? Zo niet, dan is dit een belangrijk onderdeel om aandacht aan te besteden. Door kwaliteit aan te bieden aan je lezers, zal de SEO stijgen en vliegt je website naar de top!

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wil je graag aan de slag met cornerstone content op jouw website? We helpen je graag verder!

Bronnen:

AnswerThePublic - https://answerthepublic.com

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!