Het ideale moment om te posten

Het ideale moment om te posten

Er zijn een aantal aspecten die het bereik van je bericht kunnen vergroten. Het moment van posten is één van deze aspecten. Maar per social media kanaal ligt dit ideale moment op een ander tijdstip.  Met deze tijden weet jij het meest gunstige moment, per kanaal! 

Thomas Kerkhove Geschreven door Thomas Kerkhove

Het ultieme antwoord op de vraag: ‘’Wat is het ideale moment om te posten?’’ is er eigenlijk niet. De branche van het bedrijf, het social media kanaal en het onderwerp van de post kunnen van invloed zijn op dit ideale moment. Daarnaast hangt het er ook van af wie je doelgroep is, zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen B2B of B2C. Toch zijn er een aantal momenten per kanaal, die als meest gunstig worden bestempeld. Zo heb je een goed uitgangspunt. Deze tijden zijn gebaseerd op het onderzoek van Hootsuite. De meestal kanalen hebben een eigen analytisch programma waardoor je door middel van trail-and-error het tijdstip van posten kan optimaliseren. Ook deze tools staan vermeld per social media kanaal.

Instagram

Ideale moment: tussen 12.00 uur en 13.00 uur op maandag tot en met vrijdag

De lunchpauze is het ideale moment om even Instagram te checken. Daarnaast is er weinig concurrentie, want veel mensen zitten op werk. Het middaguur werkt in het weekend ook, maar houd er rekening mee dat bij B2B, de meeste mensen je bedrijfsprofiel doordeweeks zullen bekijken. Instagram is een van de weinige social media kanalen die geen eigen analytics tool heeft. Wel zijn er veel goede alternatieven te vinden, zoals Sprout Social.

Facebook

Ideale moment: tussen 12.00 uur en 15.00 uur op maandag en woensdag, donderdag en vrijdag.

Het beste moment om te posten op Facebook, is als de meeste gebruikers actief zijn. De activiteit van gebruikers in het weekend ligt gemiddeld iets lager, waardoor doordeweeks posten effectiever is. In het weekend gelden dezelfde tijden als het meest optimaal. Zet Facebook Analytics in om onderzoek te doen naar het ideale moment van posten op jouw account.

Twitter

Ideale moment: 15.00 uur op maandag tot en met vrijdag

Ook hierbij is het moment afhankelijk van de doelgroep die je aan wil spreken. Voor B2B is 15.00 uur een optimaal tijdstip, voor B2C kan juist in de ochtend of na werk posten ook een goede optie zijn. Hierbij is het fijn om te experimenteren met vergelijkbare tweets op verschillende momenten. Via Twitter Analytics kan je een gegrond onderzoek doen.

LinkedIn

Ideale moment: 07.45 uur, 10.45 uur, 12.45 uur en 17.45 uur op maandag tot en met donderdag

­Aangezien de meeste bedrijven posten op het hele uur, is het slim om te testen wat er gebeurd als je hier net voor post. Vanuit daar kan je onderzoek doen naar wat wel of niet werkt. LinkedIn wordt in het algemeen gebruikt voor B2B. De keuze om doordeweeks te posten is daarom logisch, want veel gebruikers zullen dit media tijdens werkuren gebruiken. Door de Company Page Analytics van LinkedIn kan je de analytische gegevens van jouw bedrijfspagina inzien.

Onderzoek

Zoals eerder vermeld zijn bovenstaande tijden vooral een uitgangspunt. Om écht te weten wat het ideale moment is om te posten, zal je onderzoek moeten uitvoeren. Dit kan door het testen persocial media kanaal, maar ook door onderzoek naar je publiek. Wie zijn ze, waar wonen ze, wat doen ze, welk media gebruiken ze het meeste en waarom? Door er achter te komen wie je publiek is, kan je hier op in spelen. Houd bij het onderzoeken naar het optimale moment ook rekening met het tijdsverschil tussen verschillende landen.

Wat kunnen wij voor je beteken?

Csorba Media helpt je graag bij het uploaden van content op je social media kanalen en het onderzoeken welk moment voor jouw bedrijf ideaal is om te posten!

Aanverwante artikelen

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!