De kracht van video binnen je website

De kracht van video binnen je website

Het is een marketingtool waar je als bedrijf niet op kunt achterblijven: een video binnen je website. Maar waar moet je op letten bij het maken van een video en wat zijn de voordelen?

Een video binnen je website; voor sommige bedrijven nog een grote uitdaging, voor anderen dé ideale manier om een bericht over te brengen. Van bedrijfspresentaties, tutorials, productvideo’s tot een introductie van het team, video’s zijn booming. Bezoekers van een website willen in weinig tijd, zo veel mogelijk informatie binnen krijgen. Naast tekst en afbeeldingen, is het plaatsten van een video een tool die niet mag ontbreken. De enorme kracht van video binnen je website is voor elk bedrijf de moeite waard.

De juiste video content

Het maken van een video voor je website is een investering in zowel geld als tijd, maar het verdient zichzelf makkelijk terug. Zo blijkt uit onderzoek dat 90% van de consumenten het prettig vindt om via een online video een beslissing te maken over de aankoop van een product of dienst. Daarnaast maakt 64% van de consumenten eerder de keuze om deze aankoop te doen, na het zien van de video.

Bij het maken van een video zijn een aantal aspecten belangrijk. Bijvoorbeeld dat je zelf in beeld komt en hierbij duidelijk aangeeft wie je bent en welke functie je invult binnen het bedrijf. Dit vergroot de authenticiteit van je bedrijf en geeft de consument een gevoel van vertrouwen. Dit geldt overigens niet altijd. Bij het maken van een advertentie of tutorial kan een animatie of bewegende infographic ook krachtig zijn. Het is wel essentieel om per filmpje één onderwerp aan te houden. Zo blijft de video overzichtelijk en duidelijk voor de kijker.

Call for Action en meetbare resultaten

In de video kan je een call for action doen, je duwt de kijker hiermee een bepaalde richting op. Het is dus belangrijk om bij het maken en plaatsen van een video aandacht te besteden aan de gewenste handeling van de kijker. Plaats bijvoorbeeld een URL aan het begin of het einde van de video, of in de omgeving waar de video geplaatst is. Houd met het publiceren van je video ook rekening met Search Engine Optimization (SEO). Dit kan je doen door een specifieke titel, beschrijving of gebruik te maken van tags op veel gebruikte zoektermen.

De resultaten van een online video zijn op deze manier meetbaar en lijden vaak al snel tot een gewenste uitkomst. Zo blijkt dat websites met video content 6% meer omzet genereren.

Wat kunnen wij voor je doen?

Csorba Media helpt je graag bij het bedenken en maken van een spetterende video.

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!