Waarom je website nooit af is!

Waarom je website nooit af is!

Het is voor veel bedrijven iets om naar uit te kijken: eindelijk is de website af. Hij kan live, de oude website kan de prullenbak in en we kunnen weer een aantal jaar vooruit! Niks is minder waar. Je website zou namelijk altijd in ontwikkeling moeten zijn, zoals je bedrijf dat ook is.

Een nieuwe website maken kost tijd. Als je er voor kiest om dit uit te besteden, kost een nieuwe website maken ook geld. Logisch dat je uitkijkt naar het moment dat je website eindelijk af is, gelanceerd wordt en je je energie weer ergens anders op kunt gaan inzetten. Helaas werkt dit in de praktijk anders. Een website zou namelijk, net als jouw bedrijf, altijd in beweging moeten zijn. Nieuwe updates, trends, ontwikkelingen binnen je bedrijf en op het gebied van software, moeten doorgevoerd worden in je website. Komt het laatste bericht uit je nieuwsfeed uit 2011? Tijd voor verandering!

Je bedrijf blijft in ontwikkeling, dus je website ook

Stil staan als bedrijf is uit den boze, laat je website dus ook niet stil staan. Nieuwe ontwikkelingen in het team, grote opdrachten, updates over de bedrijfsvoering; deel het met de bezoekers van je website. Zij zijn de uiteindelijke klant en vinden het belangrijk om te zien dat er leven in je bedrijf zit. Wanneer je bedrijf groter wordt, is de kans aanwezig dat je doelgroep veranderd. Ga bij jezelf na wat jij belangrijk vindt om op de website van een bedrijf te lezen, om het bedrijf te vertrouwen in hun product of dienst.

Er zijn een aantal punten op je website die altijd in ontwikkeling zouden moeten staan. We lopen deze punten met je door en hoe je hier op in kan spelen!

Analytics: Waar scoort je website goed op? En waarop minder? Door te testen en de gegevens uit de analytics van je website te doorgronden, krijg je een goed overzicht. Wanneer je dit vervolgens doorvoert, zal de gebruiksvriendelijkheid van je website groeien. Dit bekent tevreden bezoekers. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt testen, A/B testing is hier één van. Hierbij worden er twee versies van je website live gezet. De helft van de bezoekers krijgt de ene website te zien, de andere helft de ander. Door de conversieratio van beide websites te vergelijken, kom je er achter welke versie het meest effectief is. De bekendste tools voor A/B testing zijn Google’s Optimize en Visual Website Optimizer. Lees hier meer over conversie optimalisatie.

SEO: Door middel van SEO zullen meer bezoekers je website vinden. Een groot belang van SEO is het toevoegen van nieuwe content. Als er dus geen beweging in de content van je website zit, zal je website langzaam wegzakken in de ranking. Denk er ook aan dat zoekwoorden veranderen met hedendaagse trends en ontwikkelingen. Daarnaast kom je hoger in de ranking bij gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen en hoge laadsnelheid.

Beveiliging: Door de continue nieuwe ontwikkelingen in cybercrime, is het belangrijk om continu nieuwe strategieën in de beveiliging van je website door te voeren. Wanneer je niet mee gaat in deze ontwikkelingen, wordt de kans groter dat je uiteindelijk te maken krijgt met cybercrime. Ben je zelf geen expert in online beveiliging? Werk dan samen met een internetbureau.

Technologische ontwikkelingen en trends: Trends en ontwikkelingen in design en technologie gaan vliegensvlug. Om op te blijven vallen tussen websites van concurrenten wil je dat het design van je website van het scherm spat. Daarnaast moet de website optimaal te gebruiken zijn op verschillende systemen en apparaten. Test de website op deze verschillende devices, voor een optimale bezoekerservaring.

Conclusie

Wees niet bang om je website live te zetten wanneer deze voor je gevoel nog niet perfect is. Een website is namelijk nooit perfect en nooit af. Blijf ontwikkelen en blijf in beweging!

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Csorba Media ontwikkelt nieuwe websites en werkt graag mee aan de ontwikkeling van je bestaande website! Ook kunnen we je helpen met een optimale beveiliging van je website.

Aanverwante artikelen:

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!