5 redenen waarom je altijd je website moet onderhouden

5 redenen waarom je altijd je website moet onderhouden

We zijn er waarschijnlijk allemaal wel schuldig aan: achterstallig onderhoud aan je website. Of het nu gaat om het bijhouden van je blog, of een kleine verandering van de ‘over ons’ pagina, het dit-kan-ook-later gevoel komt bij iedereen wel eens naar boven. Helaas betekent dit soort uitstelgedrag ook dat je website minder zal opvallen en misschien ook vatbaar is voor cybercrime. Daarom hieronder vijf redenen waarom je altijd je website moet onderhouden.

1. Veiligheid

De meest logische reden en misschien ook wel de meest belangrijke reden om je website te onderhouden is: veiligheid. Techniek en ICT ontwikkelen zich razendsnel, maar cybercrime helaas ook. Het is belangrijk om je website up-to-date te houden omdat verouderde websites namelijk meer kans hebben om gehacked te worden. Hier heb je niet alleen jezelf mee, maar ook je klanten en bezoekers van je website! Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Justitie laat weten dat een slechte veiligheid of onveilige producten en diensten drempelverlagend kunnen werken voor aanvallers. Denk dus altijd aan de veiligheid van je bedrijf en die van je klanten en bezoekers!

2. Updaten van plugins

Naast het up-to-date houden van je website in het algemeen, is het daarnaast ook heel belangrijk om de gebruikte plugins op je website regelmatig te updaten. Zo voorkom je eventuele mankementen en is de kans kleiner dat er beveiligingsrisico’s ontstaan. Over het algemeen voorkom je hiermee eveneens dat de efficiëntie van je website achteruit gaat, waardoor je ervoor zorgt dat bezoekers niet vroegtijdig je website zullen verlaten.

Nieuwe en ge-update plugins bieden je ook meer mogelijkheden om het gebruik van je website te verbeteren. Door plugins toe te voegen aan je website kan je bijvoorbeeld een beter overzicht creëren voor je bezoekers en het gebruiksgemak verbeteren.

3. Content

Het bijhouden van je website zorgt ervoor dat er nieuwe bezoekers worden aangetrokken en dat de trouwe volgers nieuwe informatie krijgen. Relevante informatie en een netjes bijgehouden website zorgen ervoor dat men terugkomt voor meer! Niet alleen het plaatsen van recente informatie is belangrijk, maar ook het design en de duidelijkheid van je website zullen helpen bij het aantrekken van nieuwe bezoekers.

Als laatst heeft goede content invloed op SEO. Wanneer er meer relevante content wordt toegevoegd zal je website sneller stijgen in de ranglijst van Google.

4. Snelheid

Zorg er ook voor dat de systeemsnelheid constant wordt verbeterd. Wanneer je je website niet goed bijhoudt zal de snelheid van je systeem achteruit gaan. De snelheid van een website heeft invloed op de gebruiksvriendelijkheid en positieve ervaring van je bezoekers. Een langzaam werkende website zal daarom minder goed bezocht worden dan een snelwerkende website. Voor zoekmachineoptimalisatie is een snelle website ook heel belangrijk!

Je kan de snelheid van je website op meerdere manieren verbeteren. Updates zijn belangrijk, maar daarnaast is het ook van belang dat backups worden bijhouden en dat je je database goed schoonhoudt. Door regelmatig een backup te maken zorg je ervoor dat je makkelijk een oudere versie van je website kunt terugzetten wanneer het updaten van bijvoorbeeld plugins fout gaat. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je makkelijker fouten kan herstellen, waardoor je website minder lang uit de lucht is.

5. Bedrijfsimago

Je website is het visitekaartje van je bedrijf en heeft een grote invloed op je imago. Een slecht bijgehouden website heeft meer invloed op je bedrijf dan een goed onderhouden website. Je website is ook een stukje klantenbinding: een goed onderhouden website zal altijd een betere indruk en meer vertrouwen opwekken bij een klant of bezoeker.

Conclusie

Een website zet je maar één keer op, maar bijhouden doe je altijd!

Gerelateerde content

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!