10 tips om social media effectief in te zetten!

10 tips om social media effectief in te zetten!

Social media, je kan er als bedrijf niet meer om heen. Aangezien een derde van de wereldbevolking regelmatig op social media te vinden is, is social media een marketingstool die niet vergeten mag worden. Het is de ultieme manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten, nieuwe producten te presenteren en je bedrijfsprofiel tot leven te laten komen.

Tegenwoordig mag social media niet ontbreken binnen het marketingplan van je bedrijf. Toch is dit voor het lokale, midden – en kleinbedrijf soms nog een uitdaging. Deze tien tips geven je inzicht in effectieve manieren om te starten met het gebruik van social media of het boosten van bestaande socialmediakanalen van je bedrijf.

1. Creëer en optimaliseer

Het eerste aanzicht op de pagina van je zakelijke social media, moet direct overtuigend zijn voor de gebruiker. De profielfoto, banner, achtergrond en kleuren; laat alles aansluiten op de huisstijl van je bedrijf en zorg ervoor dat deze eenvoud terug komt op alle socialmediakanalen van je bedrijf. Heb je zelf de expertise niet in huis om dit uit te voeren, huur hier dan iemand voor in. Zeker voor de start is dit belangrijk. Het is het eerste wat de gebruiker ziet, investeer hier in.

2. Leer van grote namen

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Grote namen hebben vaak al veel energie en tijd geïnvesteerd in het optimaliseren van de socialmediakanalen van het bedrijf. Maak hier gebruik van door van deze grote namen te leren en inspiratie op te doen. Door het inzien van likes en reposts is het eenvoudig om te zien wat wel of niet werkt.

3. Post regelmatig

Om je volgers te binden en nieuwe volgers aan te trekken, is het belangrijk om regelmatig te posten. Dit kan eens per week of eens per maand zijn, maar houd deze regelmaat vast. Zo weten je volgers wanneer ze een nieuw bericht kunnen verwachten en voorkom je dat ze stoppen met het volgen van je account.

4. Deel foto’s van jou en je team

Door foto’s te delen van jou en je team, geef je jouw bedrijf een gezicht. Door je menselijkheid en persoonlijkheid te laten zien, spring je er uit tussen de vele accounts. Social media is de perfecte manier om je te onderscheiden van concurrenten.

5. Leer van de statistieken

Social media leent zich er goed voor om analytische rapporten op te stellen. Zo weet je precies wat wel of wat niet werkt. Op deze manier kan je het posten van berichten optimaliseren en meer volgers genereren. Er zijn veel online hulpmiddelen hiervoor te vinden, bijvoorbeeld Google Analytics.

6. Het gebruik van hashtags

Door het gebruik van hashtags vinden je volgers je bericht sneller en trek je nieuwe volgers aan. Een site die hierbij kan helpen is Hashtagify. Deze site geeft je tips voor hashtags rondom jouw onderwerp en laat de laatste trends hierover zien. Zo kan je perfect inspelen op de hedendaagse trends op bijvoorbeeld Instagram.

7. Ga de conversatie aan met je volgers

Reageer altijd op vragen en opmerkingen op socialmediakanalen. Zeker in het begin van het socialmediakanaal, is dit van groot belang. Gebruik een informele toon, wees vriendelijk en benaderbaar. Door authentiek te blijven, bouw je een band op met je volgers.

8. Perfect timing!

Timing is alles bij het posten van content op social media. Check recente informatie over de beste tijden voor het posten van content per socialmediakanaal. Op dit blog van Hootsuite staan alle socialmediakanalen met de meest optimale tijden om je bericht te posten!

9. Gebruik social media voor het promoten voor evenementen

Creëer evenementpagina’s en gebruik hashtags om je evenement te promoten. Interactie met je publiek is hierbij belangrijk. Deel tijdens het evenement livestreams, foto’s en berichten. Ook na het evenement kan je content posten over hoe het geweest is.

10. Ga mee met ontwikkelingen

Blijf niet stil staan op je social media. Als je er achter komt dat een bepaald social media-platform niet voor je werkt, is het beter om hiermee te stoppen en je focus te verleggen. Door mee te gaan in ontwikkelingen rondom social media laat je zien dat jouw bedrijf voor innovatie staat en je graag tijd besteed aan het contact met de klant!

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Csorba Media denkt graag met je mee over optimaal gebruik van social media binnen je bedrijf. Ook zijn we er voor je om je socialmediakanalen up-to-date te houden!

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!