Opvallen met content op social media!

Opvallen met content op social media!

Het is niet makkelijk om op te vallen op social media. Er zijn namelijk heel veel mooie foto’s, video’s en verhalen te vinden. Hoe speel jij hier op in als bedrijf en zorg je dat je concurrenten voor blijft? 

Bedrijven zien content op social media vaak als een manier om reclame te maken voor hun product of dienst. In sommige gevallen is het daar ook voor bedoeld, maar content op social media moet vooral waarde hebben. Het kan de relatie met je (potentiële) klant versterken en leiden tot meer bezoekers op je website. Uiteindelijk zal dat natuurlijk weer leiden tot meer conversie. Benader je volgers met emotie en op een creatieve manier. Met onderstaande tips, kan je aan de slag!

Gebruik inhakers

Inhakers werken altijd goed op social media. We kennen allemaal de bekende inhakers zoals kerst, Vaderdag of de eerste dag van de lente. Maar wist je dat er voor elke dag wel een inhaker te vinden is? Je vindt ze allemaal op de inhaakkalender. Door middel van humor of verbinding kan je inspelen op deze gebeurtenissen of evenementen. Zeker als je de inhaker kan combineren met je eigen product of dienst, kan dit tot groot succes leiden.

Spreek uit emotie

Waarom moeten mensen jouw product of dienst kopen? Vertel je verhaal niet alleen, maar maak het ook visueel door middel van een foto of video. Uit onderzoek blijkt dat visuele content 40x sneller gedeeld wordt dan tekstuele content. Laat je potentiële klanten voelen waarom ze bij jouw bedrijf moeten zijn. Verwerk hierin de waardes van je bedrijf. Blink je bijvoorbeeld uit in een perfecte klantenservice of ben jij de duurzaamste in de regio? Voer dit door in je berichtgeving.

Ga voor structuur

Herhaling en structuur zijn twee aspecten die in je marketingplan op elk punt terug zou moeten komen. Plaats content op vaste momenten, op vaste media. Breng structuur aan door bijvoorbeeld over een vast onderwerp te posten. Door het maken van een social media contentkalender, houd je voor jezelf overzichtelijk wanneer je wat gaat posten. Hootsuite leent zich hier perfect voor. Kijk ook eens naar dit blog over het ideale moment om te posten.

Laat de content aansluiten op het medium

Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van verschillende social media, is het belangrijk om hierop in te spelen. Je kan het bericht dat je op Facebook hebt gepost, ook direct op LinkedIn posten. Snel en efficiënt, maar elk medium heeft zijn eigen karakteristieken. Laat je post aansluiten op het medium. Hierdoor creëer je meerwaarde voor klanten om je bedrijf op meerdere social media kanalen te volgen. Welk medium het beste matcht met bepaalde content, lees je hieronder.

  • Instagram: Foto’s! Instagram is perfect voor het delen van de mooiste foto’s en video’s. Het richt zich minder op interactie met de volger en lange berichten. Lees meer over hoe je Instagram kan inzetten voor zakelijk gebruik in dit blog.
  • Facebook: Afbeeldingen of video’s zonder geluid, met een kort, informatief of grappig bericht. Facebook leent zich er perfect voor om in contact te komen met je volgers.
  • Twitter: Is er voor het laatste nieuws en updates over je bedrijf. Foto’s en video’s zijn hierop niet gewenst. Twitter is vluchtig en daarom vooral geschikt als je snel iets wilt communiceren aan je volgers.
  • LinkedIn: Is voornamelijk geschikt voor professionele berichten. Denk hierbij aan grote veranderingen of nieuws vanuit het bedrijf, evenementen of het delen van kennis, zoals een blogbericht.

Conclusie

Geef je goede intenties op social media de tijd. Een groot, betrouwbaar netwerk opbouwen heeft tijd en energie nodig. Met bovenstaande tips kan je een goede (door-)start maken op social media.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Csorba Media denkt graag met je mee over de beste manieren om jouw content op te laten vallen op social media, om uiteindelijk meer bezoekers naar je website te trekken!

Aanverwante artikelen:

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!