Wat kost een WordPress website?

Wat kost een WordPress website?

Of je nu een blog wilt schrijven, een portfolio wilt bijhouden, een webshop of een professionele website voor je bedrijf wilt opzetten: bij WordPress kan het allemaal. Maar, wat kost een WordPress website eigenlijk? Wat betaal je voor de thema’s, de nieuwste plugins en het hosten van je website? Lees gauw wat een WordPress website kost. 

WordPress.org of WordPress.com?

In principe is WordPress.org gratis beschikbaar. Dit is een basisversie die wordt gecontroleerd door WordPress zelf en is daarom geheel gratis beschikbaar. Helaas is deze versie aanzienlijk gelimiteerd als het gaat om het bewerken van je website, zo kan je bijvoorbeeld geen plugins installeren. 

Wil je meer kunnen doen met je website dan alleen het minimale? Dan kun je het beste kiezen voor WordPress.com. Dan zijn er eigenlijk twee opties: of je kan ervoor kiezen dat WordPress je website beheert, of je kunt een ander bedrijf je website laten hosten. Hieronder zijn deze 2 opties uiteengezet om ze goed met elkaar te kunnen vergelijken.

WordPress abonnementen

WordPress biedt zelf verschillende abonnementen aan. Deze worden geheel door WordPress ondersteund waardoor je zelf niets meer hoeft te regelen als het gaat om het updaten en bijhouden van je website. Je kunt hierbij aangeven of je bijvoorbeeld een blog, bedrijf of webshop hebt. De prijs van deze abonnementen ligt tussen de € 3 en € 45 per maand. Hoe duurder je abonnement, hoe meer opslagruimte en extra opties je erbij krijgt zoals beschikbare premium thema’s, onbeperkte opslagruimte en de mogelijkheid om geavanceerde design-aanpassingen te maken. 

Hosting door een internetbureau

Een andere optie is om je WordPress website te laten hosten via een ander bedrijf, zoals Csorba Media. In dit geval neem je het heft in eigen handen en ben je zelf in controle over je website. WordPress biedt via de website al verschillende externe hosting providers aan, maar natuurlijk zijn er nog veel meer. 

Mocht je liever zelf op zoek gaan naar een hosting provider? Een tip voor het maken van een keuze is: goedkoop is vaak duurkoop. In dit geval lijkt het misschien wel de meest goedkope en geschikte hostingpartij, maar in werkelijkheid ben je meestal alleen maar meer geld kwijt.

Waarom? Goede hosting heeft niet alleen te maken met het online houden van een website, maar ook met de beveiliging van je website. Als je hostingprovider niet alles up-to-date heeft dan is de server, en dus ook jouw website, vatbaar voor hackers, daar betaal je net dat beetje extra voor. 

Andere risico’s van goedkope hostingpartijen

Hostingvergelijken.eu geeft ook andere risico’s bij het kiezen voor een te goedkope hosting, zoals verslechterende prestaties van de website, gebrek aan service, of een plotselinge prijsstijging. 

Toch is een goedkope hosting niet altijd slecht. Als je een lagere prestatie, of het niet telefonisch kunnen bereiken van je hostingprovider, niet erg vindt dan kan het zijn dat een goedkoop pakket juist heel geschikt voor je is. Kijk van tevoren goed naar wat er wordt aangeboden en wat je eigen eisen zijn.

Hostingpartijen vergelijken

Voor de verschillende soorten hosting services kan je bijvoorbeeld kijken naar het artikel van Isimedia dat je stap voor stap helpt om een goede keuze te maken als het gaat om hosting. Hier worden ook verschillende soorten hosting services genoemd met daarbij de positieve en negatieve punten per type service. 

Kosten van een hostingpartij

Bij een extern hostingbedrijf betaal je, net als je via een WordPress account doet, voor de support van je website, of misschien ook wel voor het onderhouden en aanpassen hiervan. Je abonnement via een externe hostingpartij kan je dus ten alle tijden aanpassen op je situatie. Een externe hoster kan gemiddeld 5 euro per maand kosten. 

Extra kosten

De kosten voor plugins en thema’s kunnen gebonden zijn aan het doel van je website. Als je een webwinkel wilt openen dan zou het kunnen zijn dat je graag een thema hebt wilt die met WooCommerce werkt bijvoorbeeld. Als de gratis thema’s in dat geval niet bevallen zal je toch moeten betalen voor een passend thema die past bij jouw wensen. 

Daarnaast moet je rekening houden met je eigen tijd die je in de website steekt. Indien je zelf veel tijd in je website steekt kan dit ook geld kosten op de lange termijn. In dat geval kan je jezelf afvragen of je toch niet liever het onderhoud van je website uitbesteedt aan het hostingbedrijf van je website. 

Waar doe je dus goed aan?

Als het gaat om werken met een WordPress website kan je het zo bont maken als je zelf wilt. Maar, het blijkt wel dat je goedkoper uit bent als je niet door WordPress, maar door een externe hostingprovider je website laat hosten. In dat geval heb je ook meer vrijheid als het gaat om het controleren van je website. Kijk natuurlijk wel altijd naar wat jij belangrijk vindt dat je hostingprovider levert aan service en capaciteiten en blijf je doel voor ogen houden.

Wat kan Csorba Media voor jou betekenen?

Wil je zelf je website opzetten en twijfel je nog over de juiste hosting? Wij kunnen je hierin adviseren en zetten graag onze jarenlange expertise en ervaring in voor het maken van een mooie website. Neem gerust contact met ons op om je te laten adviseren en informeren.

Gerelateerde content

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!