Magento versus WooCommerce

Magento versus WooCommerce

Wanneer je een webshop start, zijn er twee grote voor de hand liggende systemen: Magento en WooCommerce. Wat zijn de voor- en nadelen van deze systemen en welke past beter bij jouw eisen en wensen?

Wanneer je een webshop met enige omvang begint, zijn Magento en WooCommerce twee systemen om te overwegen. Magento is een op zichzelf staand e-commerce platform. WooCommerce is een plug-in die binnen WordPress geïnstalleerd kan worden. Waar Magento jarenlang de marktleider was, heeft WooCommerce een flinke inhaalslag gemaakt. Tegenwoordig zijn beide systemen goede keuzes. Het is afhankelijk van je bedrijf, doel en budget welk systeem het beste bij jouw webshop past. Beide systemen hebben templates die je kan gebruiken om de webshop vorm te geven. Met weinig tijd en moeite heb je dus al snel een mooie webshop die jouw producten op eigen wijze presenteert!

Overeenkomsten en verschillen tussen Magento en WooCommerce

Het is dus afhankelijk van hoe je je webshop gebruikt, of WooCommerce of Magneto beter geschikt is. WooCommerce is een plug-in van WordPress. Wanneer je website is ontwikkeld via WordPress, is de stap naar WooCommerce makkelijk gezet. Ook zonder ervaring met WordPress, scoort WooCommerce hoog in de gebruiksvriendelijkheid. Er zijn veel plug-ins te installeren om aan de eisen en wensen van jouw webshop te voldoen. Als je naast je bestaande WordPress website een webshop wil beginnen, is WooCommerce dus een goede keuze. Je kan de webshop zelf onderhouden en hij werkt optimaal. Het gebruik van WooCommerce is gratis (opensource). Wanneer je het onderhoud en de ontwikkeling van je webshop uitbesteed, loop je wel tegen wat kosten aan maar, deze kosten zullen gering zijn.

Magento is een relatief zwaar programma en is mede hierdoor vooral geschikt voor grotere bedrijven en bijbehorende webshops. Het is minder gebruiksvriendelijk dan WooCommerce, maar is door middel van zelfstudie of een cursus goed te gebruiken. Magento heeft een hogere instap als WooCommerce, maar zal langer effectief in te zetten zijn bij groei van je webshop. Al is de Magento opensource vrij te gebruiken, zijn de kosten voor gebruik van Magento veel hoger dan bij gebruik van WooCommerce. Dit komt mede door de hogere eisen die gesteld worden aan het hostingsbedrijf van je webshop.

Conclusie

Zowel Magento als WooCommerce zijn goede e-commerce software. In het algemeen kan gesteld worden dat wanneer je een klein- tot middelgrote webshop wil beginnen WooCommerce de beste oplossing voor je is. Hierbij zijn de ontwikkelings- en onderhoudskosten een stuk lager en de gebruiksvriendelijkheid is groter. Wanneer je ambities hebt om een grote webshop op te zetten, of meerdere webshops onder één account, dan kan het gunstig zijn om te investeren in het opzetten van een webshop via Magento. De (ontwikkelings-)kosten zijn hierbij groter, maar bij vele bestellingen en een grote product range, zal Magento succesvoller zijn.

Wat kunnen wij voor je doen?

Wil je beginnen met je eigen webshop? We denken graag met je mee welk platform voor jouw geschikt is. Ook ontwikkelen we graag een webshop die perfect aansluit op jouw eisen en wensen!

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!