Het beveiligen van je website door middel van een SSL-certificaat

Het beveiligen van je website door middel van een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat versleuteld data tussen de browser en server zodat vertrouwelijke gegevens van websitebezoekers beschermd zijn. Door middel van een SSL-certificaat straalt je website veiligheid en betrouwbaarheid uit. Maar er zijn meer voordelen aan deze manier van beveiligen.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekend dat er een beschermende laag tussen een server en internet browser wordt geplaatst, waardoor de gegevens van bezoekers veiliger kunnen worden gesteld.

Bij het uitgeven van een SSL-certificaat worden de gegevens van het bedrijf gecontroleerd. Hierdoor weet je dat de website ook echt is welke deze claimt te zijn. Een SSL-certificaat beschermt deels tegen partijen van buitenaf die geen recht hebben op de bezoekersgegevens. Naast een SSL-certificaat is het altijd nodig dat je website uptodate blijft, een firewall heeft en persoonlijke informatie geëncrypt worden opgeslagen.

Je kan een SSL-certificaat aanvragen bij een certificaatautoriteit (CA). Via sslcertificaten.nl kan je de certificaatautoriteit vinden die het beste bij jouw website past. Hierna moet het SSL-certificaat geïnstalleerd worden op je website.

Wanneer is een SSL-certificaat nodig?

Wanneer jouw website een of meerdere pagina’s heeft waar bezoekers persoonlijke gegevens kunnen achterlaten, ben je door de Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG) verplicht je website te beveiligen tegen het lekken van data. Een SSL kan al nodig zijn als je bijvoorbeeld een contactformulier of inlog pagina hebt op je website.

Bij een webshop is een SSL-certificatie vrijwel altijd verplicht, omdat er om privacy gevoelige transactiegegevens gevraagd wordt. Wanneer jouw website een SSL-certificaat krijgt, veranderd de URL van http:// naar https:// en er staat een groen slotje voor. Zo laat je zien dat de bezoeker van de website zich in een veilige omgeving bevindt. Een ander voordeel is dat de website hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt wanneer deze een beveiligde verbinding heeft. Er zijn dus genoeg goede redenen om jouw website door een SSL-certificaat te laten beveiligen.

Verschillende soorten SSL-certificaten

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten, afhankelijk van de hoeveelheid research die de certificaatautoriteit doet naar de aanvrager. Er zijn drie niveaus te onderscheiden.

  1. Domein validatie: Het minst uitgebreide SSL-certificaat. Deze is relatief goedkoop en wordt eigenlijk alleen gebruikt bij sites waar niet of weinig gebruiksgegevens worden verzameld. Er wordt hierbij gecontroleerd of de verbinding met de browser uitkomt op de aangevraagde website. Het is een snelle oplossing, meestal wordt het certificaat direct na aanvraag verstrekt.
  2. Organisatie validatie: Dit is een SSL-certificaat dat iets uitgebreider en duurder is, maar ook het meest gebruikte. Door de controle op de organisatie wordt de data die verstuurd wordt via deze website beschermd verzonden en is ook inzichtelijk bij wie de data terecht komt.
  3. Uitgebreide validatie: Deze validatie is geschikt voor webshops, banken en andere commerciële websites waarbij het belangrijk is dat de data van de bezoeker strikt beveiligd is. Dit is de meest uitgebreide validatie, waarbij alle punten in de twee bovenstaande validatie’s gecheckt worden. Daarnaast wordt er persoonlijk contact genomen met het bedrijf van aanvraag.

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Csorba Media kan een SSL-certificaat voor je aanvragen en installeren.

Aanverwante artikelen

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!