Nieuwe plugin “Protect WordPress files”

Nieuwe plugin “Protect WordPress files”

Afgelopen week hebben we een nieuwe plugin in de WordPress plugin directory gelanceerd. We leggen uit wat de “Protect WordPress files” doet.

Deze plugin is door ons ontwikkeld omdat de bestanden die geupload worden naar de wp-content/uploads bestandsfolder niet achter een beveiliging zitten. Sterker nog als je niet in je robots.txt hebt opgenomen dat zoekmachines deze bestandsfolder niet mogen indexeren staan alle geuploade bestanden in bijvoorbeeld Google.

Als je bestanden op je website opslaat die persoonlijke gegevens van derden of confidential informatie bevatten dan wil je natuurlijk niet dat dit vindbaar is maar ook niet benaderbaar zonder beveiliging.

Wat doet de "Protect WordPress files" plugin

Het is eigenlijk erg simpel! Met de plugin kan je al je bestaande bestanden of nieuwe bestanden achter een login beveiliging zetten. Dit houdt in dat alle bestanden die via de plugin worden geupload alleen te downloaden zijn als je bent ingelogd.

De plugin is erg handig voor bestanden die je met andere gebruikers van je site wilt delen bijvoorbeeld gebruikers die in je website kunnen inloggen denk aan forum members, webshop klanten etc.

Waar kan je de plugin vinden?

De plugin is eenvoudig te downloaden en te installeren door naar de volgende rechtstreekse link te gaan. Je kan de plugin ook zoeken in de achterkant van je WordPress website door in het admin menu links te klikken op "Plugins" > "Nieuwe plugin" >  "Tag te selecteren" en "Protect WordPress Files" in te vullen.

Protect WordPress Files Installatie

Hoe kan ik nieuwe bestanden uploaden?

Als je de plugin hebt geinstalleerd dan verschijnt er links in het admin menu een extra menu-item genaamd "Protect WP Files". Als je hierop klikt kan je bestanden van je computer uploaden. De bestanden worden dan in een andere bestandsfolder opgeslagen en er wordt een aparte download url voor je aangemaakt bijvoorbeeld www.example.com/download/file/123456/. Deze url kan je gebruiken in je content om naar het bestand te linken.

Ook is er een zogeheten WordPress filter beschikbaar lees voor meer informatie de instructies op de WordPress website en op apply filters documentatie.

Hoe kan ik bestaande bestanden beveiligen?

Klik links in het admin menu op "Media". Als het goed zie je onderstaand scherm en zie je dat er een extra veld is bijgekomen namelijk URL. Wanneer je met je muis over een bestand heen hovert dan zie je ook een nieuwe link genaamd "Protect". Zodra je op deze link klikt dan wordt het bestand verplaatst naar de beveiligde bestandsfolder en zal je zien dat er een download url voor je is gegenereerd. Als je de link ergens in je website in je content hebt gebruikt let er dan op dat je deze wijzigt.

Kan iedereen deze plugin installeren?

Ja, de plugin is voor iedereen gratis te downloaden. In de nabije toekomst komt er een premium betaalde versie uit waarbij de bestanden ook nog eens geencrypt (AES-encryptie) zullen worden opgeslagen.

Vereisten

PHP: Minimaal 5.6+
WordPress versie: Getest t/m versie 5.2
Downloaden: Protect WordPress Files
Webservers: Werkt zowel op Apache 2+ als NGINX.
Voor NGINX is een aparte rewrite rule nodig lees de instructies op de plugin website.

Filters

Er zijn een aantal filters beschikbaar die je kunt gebruiken in je thema. Meer informatie over filters lees de WordPress codex.

Filter private_media_url_by_array:
Deze filter zal de url veranderen naar de beveiligde url download link. Je kan deze filter in elke template file gebruiken.

<?php echo apply_filters( 'private_media_url_by_array', $file ); ?>

Filter acf/upload_prefilter:
Met deze filter kan je bestanden die je upload via ACF file velden direct omzetten naar een beveiligde url download link. Voeg deze filter toe aan je functions.php van je thema.

<?php
if(class_exists('PWPF_Hooks') && class_exists('acf')){
$PWPF_hooks = new PWPF_Hooks;
$field_name = !empty($name) ? $name : 'file'; // Change the $field_name to your ACF field name
add_filter('acf/upload_prefilter/name=' . $field_name, array($PWPF_hooks, 'PWPF_acf_upload_prefilter'), 10, 3);
}
?>

 

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!