Waarom de plugin Wordfence een must is

Waarom de plugin Wordfence een must is

Een goede beveiliging voor je website is enorm belangrijk. Wanneer je beveiliging niet goed werkt is je website vatbaar voor aanvallen van buitenaf. Wordfence is een plugin die zeker aan te raden is als het gaat om het beveiligen van je website. Lees alle ins en outs van Wordfence in deze blog.

Een goede beveiliging voor je website is enorm belangrijk. Dit hebben we onder andere al besproken in onze blogpost 5 redenen waarom je altijd je website moet onderhouden. Wanneer je beveiliging niet goed werkt kan je namelijk vatbaar zijn voor aanvallen van buitenaf, en kan je website beschadigd raken, of zelfs onbruikbaar worden. Natuurlijk zijn er veel plugins en programma’s beschikbaar voor het beveiligen van je website. Toch is Wordfence een plugin die zeker aan te raden is als het gaat om het veilig maken, en houden, van je website. Wat maakt Wordfence zo speciaal? Er zijn namelijk vast wel vergelijkbare beveiligingsplugins, toch? Lees het antwoord op deze en nog meer vragen.

Wat is Wordfence?

Wordfence (of Wordfence Web Application Firewall) is een zogenaamde ‘endpoint firewall’ die gelanceerd is in 2016. Het is een firewall die werkt op je server, in plaats van de cloud. Wordfence beschermt de web applicaties en alle andere geïnstalleerde plugins in de submappen van je WordPress website. Deze firewall is minder makkelijk te omzeilen en er zijn minder datalekken te vinden. 

Hoe werkt Wordfence?

De firewall van Wordfence draait vóór al het andere begint. Dit betekent dat bedreigende factoren worden geweigerd van je website, waardoor aanvallen dus direct geweerd worden. In het algemeen identificeert en blokkeert Wordfence kwaadaardige activiteiten, ook door middel van een malware scanner. Wanneer er een aanval plaatsvindt, of iemand anders wilt inbreken op je website, wordt het ip-adres en het land van herkomst geregistreerd. 

Naast de firewall functie heeft Wordfence ook een beveiligingsscanner. Deze scant de bestanden, thema’s en plugins op malware, slechte URLs, achteruitgangen, SEO spam, slechte herleidingen en code injecties. Wanneer er mogelijke veranderingen in je WordPress bestanden worden gedetecteerd, wordt dit ook gerapporteerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om met WordFence beveiligingskwetsbaarheden te detecteren en eventuele schade te repareren. 

Let op, sommige van bovengenoemde opties zijn alleen beschikbaar als de premium versie hebt.

Waarom Wordfence?

Thijs Verhoeven schreef wat deze plugin speciaal maakt ten opzichte van andere plugins. Deze punten zijn bijna allemaal volledig uniek voor Wordfence.

- Wordfence heeft een eigen cache engine waardoor conflicten op gebied van beveiliging en caching worden voorkomen.

- Wordfence controleert of je website geïnfecteerd is door middel van een server-side scan van je broncode. De uitkomst wordt daarna vergeleken met je database.

- Door tegen DDoS aanvallen te beschermen wordt de prestatie snelheid van je website sneller.
Deze aanvallen (Distributed Denial of Service) zijn namelijk bedoeld om je server niet, of moeilijker, bereikbaar te maken voor je klanten. Wanneer er een DDoS aanval wordt uitgevoerd wordt er namelijk met heel veel computers tegelijk verbinding gemaakt met jouw server. Hierdoor wordt je server overspoelt en wordt deze onbereikbaar (www.internedservices.nl).

- Wordfence controleert al je bestanden, reacties, en posts op URL’s die te vinden zijn in Google’s Safe Browsing lijst. 

- De scans worden uitgevoerd op je webserver waardoor er minder bandbreedte wordt gebruikt, en je website snel blijft werken.

- Wordfence ondersteunt WordPress Multi-Site. Dit is een onderdeel van WordPress dat je toestaat op een netwerk van verschillende websites op één WordPress installatie te creëren. 

- Door tweestapsauthenticatie toe te passen is de kans op hackers nog kleiner. Zoals de naam al zegt moet je namelijk twee stappen doorlopen om toegang te krijgen tot je website. Wanneer één van de twee onjuist is wordt de toegang geweigerd. 

Beveilig ook je website met Wordfence

Zoals je hebt kunnen lezen is Wordfence een goed werkende firewall die op veel punten bijzonder is. Al met al kan er zeker worden gezegd dat Wordfence zeer goed werk levert, ongeacht of je de gratis of premium versie gebruikt. Op meerdere fronten wordt ervoor gezorgd dat je website beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf en blijft je website goed werken terwijl de plugin zijn werk doet.

Natuurlijk is er altijd nog meer te doen aan beveiliging, maar het installeren van een goedwerkende firewall is al een goed begin. Voor meer tips over beveiliging, kijk gerust even naar de gerelateerde content!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Heb je na aanleiding van deze post vragen over hoe je een goede beveiliging voor je website kan opzetten? Of ben je benieuwd naar hoe je de veiligheid van je website kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op! Wij bieden advies over beveiliging en kunnen een veiligheidscheck uitvoeren om te zien of jouw website veilig is. Daarna gaan wij graag aan de slag om jouw website optimaal te beveiligen.

Gerelateerde content

alle berichten

Kunnen we iets voor je betekenen?

Offerte aanvragen Of app ons

Volg ons

Je hebt een vraag over

Je wilt graag de kosten weten om

Je wilt graag een offerte ontvangen?

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!

Gaaf! Je wilt er echt voor gaan.

Natuurlijk ben je van harte welkom, gezellig!